
By Maurice v/d Zwan
We zitten weer midden in de winter en dan het is het belangrijk dat je je immuunsysteem hoog houdt en de gezonde voeding binnenkrijgt die je nodig hebt. Eten vanuit het seizoen is niet alleen gezond voor jezelf maar ook voor dier en natuur!
Wintergroenten.
Door seizoensgebonden groenten en fruit te eten beperk je de invoerstroom vanuit het buitenland en de uitstoot van co2. De winter heeft allerlei heerlijke groenten te brengen denk hierbij aan pompoen, rode bieten of verschillende koolgewassen. Deze wintergroenten in combinatie met een heerlijke stoof gerecht of verfrissend vispannetje is de ultieme beleving van de winter en ook nog eens super gezond. Wij proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van deze wintergroenten in onze gerechten.
Dat kan ook prima met een heerlijke Thaise curry of Italiaanse Pasta en zo krijg je het beste van 2 werelden in 1 gerecht. Wij verwerken de winter groenten het liefst geroosterd of gegrild dat komt doordat het vaak stevige en sterke groenten zijn die ook op een hoge temperatuur gegaard moeten worden en om zo min mogelijk van de smaak af te doen.
“Vers, gezond & huisgemaakt. Wij zorgen voor de lekkerste dagverse gerechten met Wereldse invloeden voor een bewuste & gezonde levensstijl.
