Zwarte rijst

zwarte rijst - food4fitamsterdam

Onderzoek heeft uitgewezen dat zwarte rijst veel antioxidanten bevat.

Antioxidanten zijn heel goed voor het lichaam, omdat ze schadelijke vrije radicalen kunnen neutraliseren. Vrije radicalen kunnen een rol spelen bij het ontstaan van kanker.

In een eetlepel zwarte rijst zit meer anthocyanine antioxidant dan in een eetlepel blauwe bessen, maar minder suiker en meer vezels en vitamine E.

De onderzoekers zeggen dat ze met de zwarte rijst een goedkope manier hebben gevonden om de antioxidanteninname van mensen te verhogen, wat voor gezondheidswinst zou zorgen.

Nu wordt zwarte rijst alleen nog gebruikt in Azië in sushi, noodles en pudding. Voedingsproducenten zouden zwarte rijst kunnen gaan gebruiken in onder meer cake, koekjes, ontbijtgranen en dranken.

Maar wij gebruiken deze gezondere variant dus ook regelmatig in onze gerechten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *