My journey!

Als 17 jarige jongen begon mijn avontuur binnen de wereld van het koken.

Ik begon zoals velen als afwasser bij een hotelketen maar al binnen enkele dagen zag men meer potentie in mij en zette ik voorzichtig de eerste stapjes achter het fornuis.

Na enkele maanden begon mijn ambitie al te groeien en ging als zelfstandig werkend kok aan de slag op de Nieuw markt in Amsterdam. Daar begon mijn affiniteit met het werken van dagverse en seizoensgebonden producten.

Na dit avontuur besloot ik om mijn koksdiploma te behalen en ging zodoende werken bij een erkend leerbedrijf. Van de verantwoordelijkheid en het vertrouwen dat ik daar kreeg pluk ik nog iedere dag de vruchten.

Na het behalen van mijn koksdiploma ging ik aan de slag als Sous-chef bij een bistro. Hier kreeg ik de vrijheid om mijn eigen ideeën en concepten te creëren met zeer succesvolle formules als gevolg.

Na verloop van tijd wilde ik mijn passie nog steeds uitvoeren maar niet meer op de welbekende horeca tijden. Vervolgens kwam ik als chef terecht bij een nieuw te openen trattoria. Ik heb samen met het team intensief en vol overgave gewerkt om de trattoria op de kaart te zetten en dat is tot de dag van vandaag een enorm succes gebleken.

Na toch wel bloed, zweet en tranen besloot ik om het heft in eigen handen te nemen en door te gaan als freelance chef. Met deze ervaring heb ik me ontzettend snel ontwikkeld en ben ik een zeer complete, all-round chef geworden.

Door het koken bij grote namen als Uber, Google en Booking.com heb ik veel geleerd over gezond en verantwoord koken voor grote aantallen. Deze bedrijven stellen ook hoge eisen aan hun voeding omdat er op hoog niveau gewerkt en gepresteerd moet worden.

En dan nu Food4FitAmsterdam, waar ik op mijn manier een kleine bijdrage wil leveren aan een gezondere en betere wereld, met maaltijden die zeer voedingsrijk en smaakvol zijn.

Een culinaire groet,

Maurice van der Zwan (chef en eigenaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *